Gradering lørdag 26. mars

Sted: Storesalen på Fønix
Tid: 10:00 – 13:00
Pris: kr. 300,- (må betales i resepsjonen på Fønix innen torsdag 24. mars.)

Brumunddal Taekwondoklubb inviterer alle medlemmer til gradering lørdag 26. mars kl. 10:00 (de som har begynt etter nyttår kan gjerne komme og se hva gradering er, men vil ikke kunne gradere seg før til sommeren). Det vil i hovedsak være gradering for alle på TKD 6-7 år og TKD 8 – 12 år. Endelig kan vi invitere foreldre/besteforeldre til å kunne være med å se på sine barn/barnebarn (vi ønsker at småsøsken ikke tas med, da dette ofte bidrar til forstyrrelser).

Vi har også TKD 13 år + (ung/voksen) som er partiet for de eldste, her har vi rådet høybeltene til å vente med gradering, med tanke på at de har kommet så høyt i gradene at vi ser at de trenger litt mer trening/øving før de er klare. Hvis noen er usikker på om dette gjelder dem, ta kontakt med Irene eller Kenneth.

NB! Alle som skal gradere seg må ha et treningsabonnement på Fønix Treningssenter og være medlem av Brumunddal Taekwondoklubb. Er du/ditt barn ikke medlem, benytt lenken under for info om hvordan du melder deg inn i klubben.

https://www.ektetreningsglede.no/wp-content/uploads/2022/03/BTKmedlemskap.pdf

HUSK! Møt opp i ren og pen drakt og med beltet godt knyttet! Ta med drikkeflaske med vann.

 

Hva er gradering?

Når man har trent Taekwondo over en tid kan man gradere seg til et nytt belte. Det vil si at man går opp til en belteprøve hvor man skal vise det man har lært. Vi følger da et pensum hvor det er spesifisert hva man skal kunne opp til de forskjellige beltegradene.

Vi arrangerer to graderinger i året, vanligvis en rett over nyttår og en i mot sommerferien.

Som i andre kampsporter starter graderingsystemet symbolsk med lyse farger og stiger mot det mørke. Historisk sett er bakgrunnen for dette at man som nybegynner startet med hvitt belte, men etter år med trening ble beltet gradvis farget mørkt av svette, skitt og støv. Først ble det gradvis mørkere, for deretter å gli over i sort farge etter hvert som teknikkene ble perfeksjonerte. I dag har man følgende rekkefølge på beltene: hvitt, gult, grønt, blått, rødt og sort. Barn under 13 år graderes opp med en halv grad hver gang, dvs de får en stripe på beltet mellom hver beltefarge. Det forekommer også justeringstriper hvis vi ser at dette er nødvendig.

Beltegrader

Vi bruker som hovedregel juniorgrader til og med 12 år og utover det også justetingsgrader ved behov.