Gradering 27. januar 2024

Sted: Storesalen på Fønix
Tid: 10:00 – 14:00
Pris: kr. 300,- (må betales i resepsjonen på Fønix innen torsdag 25. januar)

Brumunddal Taekwondoklubb inviterer alle medlemmer til gradering lørdag 27. januar kl. 10:00. Vi tar sikte på å avslutte diplom- og belteseremoni for gruppa 6–7 år ca kl 12:00 mens 8–12 år og 13+ år holder på til kl 14. Vi inviterer foreldre/besteforeldre/foresatte til å se på, men vi ønsker ingen småsøsken da dette forstyrrer.

NB! Alle som skal gradere seg må ha både treningsavtale på Fønix Treningssenter og være medlem av idrettslaget Brumunddal Taekwondoklubb. Avtale med Fønix ordnes i resepsjonen. Dersom du/ditt barn ikke medlem i idrettslaget, benytt lenken under for info om hvordan du melder deg inn i klubben gjennom idrettsforbundets medlemssystem. 

https://medlemskap.nif.no/

Les dette infoskrivet for nærmere beskrivelse av inn- og utmelding gjennom Idrettens Medlemssystem.

HUSK! Møt opp i ren og pen drakt og med beltet godt knyttet! Ta med drikkeflaske med vann. Vi serverer litt frukt midtveis. 

Hva er gradering og hvordan blir beltegradene tildelt?

Når man har trent Taekwondo over en tid, kan man gradere seg til et nytt belte. Det vil si at man går opp til en belteprøve hvor man skal vise det man har lært både praktisk og teoretisk. Vi følger da et pensum hvor det er spesifisert hva man skal kunne opp til de forskjellige beltegradene.

Vi arrangerer to graderinger i året, vanligvis en rett over nyttår og en i mot sommerferien. De yngste og de laveste graderte går alltid sammen i grupper under gradering. Men jo høyere grad, jo mer selvstendig presentasjon forventes av utøveren.

Som i andre kampsporter, starter graderingsystemet symbolsk med lyse farger og stiger mot det mørke. Historisk sett er bakgrunnen for dette at man som nybegynner startet med hvitt belte, men etter år med trening ble beltet gradvis farget mørkt av svette, skitt og støv. I dag har vi følgende rekkefølge på beltene: hvitt, gult, grønt, blått, rødt og sort. Barn under 13 år graderes opp med delgrader mellom hvert helfargede belte på hvitt, gult og grønt nivå. Det betyr at de får en stripe eller to på beltet før ny beltefarge. Fra blått og oppover er striper standard for alle. Vi benytter justeringsgrader ved behov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lykke til 🙂